Στα πλαίσια υλοποίησης των νέων προγραμμάτων, ανακοινώνεται συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της 1ης φάσης. Προς τούτο, παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενο μέλος, το αργότερο εντός ενός (1) μήνα από την έναρξη αυτής της φάσης, να έχει την ευχέρεια να δηλώσει την προτίμηση του, η οποία σημειωτέον δεν θα αποτελεί για αυτή τη φάση δεσμευτική επιλογή, αλλά ένδειξη προς εμάς να προχωρήσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης.

Επισημαίνεται, ότι ο Ίκαρος αναμένει από τα μέλη να μην εξαντλήσουν τα χρονικά όρια που έθεσε, για να εκφράσουν την επιλογή τους, καθότι μια φυσιολογική ροή θετικών ερεθισμάτων διευκολύνει κατά πολύ την οργάνωση των διαδικασιών που απαιτούνται στη συνέχεια, προκειμένου η ολοκλήρωση έκαστου προγράμματος να είναι απρόσκοπτη. Τέλος, ανακοινώνεται ότι περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία που αφορούν τα νέα προγράμματα είναι δυνατόν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Ικάρου, καθώς και απευθείας από τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού στα τηλ 2108705190 – 93.

Κτήμα Πεντέλης

Ο συνεταιρισμός εξετάζει την περίπτωση αγοράς για λογαριασμό ενδιαφερομένων μελών του έως και 100 οικοπέδων στην περιοχή ΝΤΡΑΦΙ Αττικής από την εταιρεία «ΚΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Α.Ε.». Συγκεκριμένα αξιολογεί προσφορά 100 οικοπέδων που αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης και την περίοδο αυτή προσφέρονται σε τιμές από 25-30.000 ευρώ.

Μηλιές Ευβοίας

Σε υψόμετρο 400μ και σε απόσταση 12 χλμ από την Ιστιαία και 10 χλμ από το παραθαλάσσιο ΠΕΥΚΙ της  Β. Εύβοιας, με ανατολικό προσανατολισμό, με θέα τον Ευβοϊκό και τον Παγασητικό Κόλπο αλλά και το Αιγαίο, διατίθενται στις Μηλιές Ιστιαίας, 77 οικόπεδα των 500τμ έκαστο, εντός οικισμού. Υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί κατά 200 στρέμματα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις. Τα οικόπεδα έχουν ιδιαίτερα υψηλό συντελεστή δόμησης (0,8) και κάλυψης (70%) γεγονός που κάνει την αγορά των οικοπέδων ακόμα πιο συμφέρουσα.

Υπάρχουν αρκετές παροχές στα περίχωρα όπως καταφύγιο από πλατάνια δίπλα από το ποτάμι στη περιοχή των Πλακωτών, καταρράκτες, πηγές για χειμώνα, αλλά και πρόσβαση στις παραλίες της Βόρειας Εύβοιας σε 10 χλμ για την καλοκαιρινή περίοδο. Το κόστος κάθε οικοπέδου θα ανέρχεται στις 15.000€. Τα έργα υποδομής μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με το Δήμο γιατί τα οικόπεδα είναι μέσα σε οικισμό.

Μετά την έγκριση από το ΑΑΣ υλοποίησης του οικοπέδικου προγράμματος στην περιοχή Μηλιές Ιστιαίας Εύβοιας, παρακαλούνται οι συνάδελφοι να αποστείλουν δεσμευτική δήλωση και να καταβάλουν το ποσό των 1.500 Ευρώ σε 2 δόσεις (η μια δόση μέχρι τέλος Ιανουαρίου και η δεύτερη δόση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου στην MARFIN EGNATIA BANK με αριθμό λογαριασμού όψεως 0385726427 και IBAN λογαριασμού GR-29-028-0441-0000000385726427).

Τα μέλη του Ικαρου που επιθυμούν συμμετοχή στο πρόγραμμα, να αποστείλουν Δεσμευτική Δήλωση, στο fax 210-6464803.

Εξέλιξη προγράμματος: Έγινε η κλήρωση των 20 πρώτων οικοπέδων και ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμβολαίων. Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για 2 χρόνια. Μετά από οριστική διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη η τιμή οικοπέδου 500 τμ με συντελεστή δόμησης 0,8 είναι 8.000 € η οποία ισχύει για μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν.