Θερινή Ενημέρωση

Μελέτη φωτισμού οικισμού Ικάρου στον Αετό Καρύστου
26 Ιουνίου 2017
Σύγκληση γενικής συνέλευσης (Έκτακτη συνεδρίαση)
23 Οκτωβρίου 2017
Show all

Θερινή Ενημέρωση του ΙΚΑΡΟΥ  Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού

Αγαπητά μέλη του Ικάρου, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσης σας γνωρίζουμε ότι στις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συνεταιρισμού μας σύμφωνα με το νέο του καταστατικό, που αγκαλιάζει πλέον όλα τα μόνιμα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της Π.Α.  Σύντομα θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση από το ΔΣ στους αποφοίτους των παραγωγικών σχολών και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας μας « Τα Νέα του Ικάρου» με αποδέκτες τα μέλη μας και όλες τις μονάδες της Π.Α..

Κατά την ετήσια τακτική Γ.Σ. των μελών, την δεύτερη από ιδρύσεώς του (το 1968) αφού πλέον το ΑΑΣ δεν αντικαθιστά τα μέλη του συνεταιρισμού, με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό, ενημερώθηκε το σώμα τόσο για τον Ισολογισμό – Απολογισμό για το 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017 από μέλη του ΔΣ, όσο και για τα πεπραγμένα του ΔΣ από το Εποπτικό Συμβούλιο. Επίσης ενημερώθηκαν για τα σχέδια και τις επόμενες δραστηριότητες από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Όλα τα ανωτέρω έχουν αναρτηθεί στην νέα ιστοσελίδα του Ικάρου www.osmosa.gr.

Επιλεκτικά για ενημέρωση των αναγνωστών αναφέρονται περιληπτικά τα παρακάτω:

 1. Μετά από σειρά ενεργειών της Διοίκησης του Ικάρου προς τα διάφορα εμπλεκόμενα Υπουργεία, στο νέο Μητρώο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2017 ο ΙΚΑΡΟΣ Συν. Π.Ε. παρουσιάζεται ως διαγραφής (σελ. 27) από τον κατάλογο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης, αφού σύμφωνα με το νέο καταστατικό του 2015 ο έλεγχος λειτουργίας του ανήκει στα Υπ. Οικονομικών & Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και όχι στο Υπουργείο Άμυνας που πληθώρα κρατικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΕΘΑ τον συμπεριελάμβαναν δημιουργώντας πληθώρα δυσλειτουργιών .
 2. Επειδή κατά την τελευταία ετήσια Γ.Σ. δεν παρευρέθηκε η προ απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 (αναμενόμενο και ανέφικτο) των συνεταίρων, δεν κατέστη δυνατή η συζήτηση αύξησης της τιμής της συνεταιριστικής μερίδας. Κατόπιν αυτού το Δ.Σ. δρομολογεί άμεσα την εφαρμογή σχετικού άρθρου του νέου καταστατικού που εγκρίθηκε στις 22/2/2017 ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατόν περιφερειακές εκλογές στις 11 περιοχές της χώρας, όπου υπάρχουν και λειτουργούν γραφεία της ΕΑΑΑ, με μοναδικό σκοπό την εκλογή αντιπροσώπων. Οι αντιπρόσωποι των μελών που θα εκλεγούν θα δύνανται σε έκτακτη Γ.Σ. που θα γίνει στο τέλος του Φθινοπώρου να αποφασίσουν για την αύξηση της τιμής κατά 100 με 150 φορές (ανάλογα με την έγκριση του Υπ. Οικ. Και της Τράπεζας της Ελλάδος) αφού το σημερινό αποθεματικό του συνεταιρισμό το επιτρέπει και η εποχή το επιβάλλει.
 3. Εγκρίθηκε η συνέχιση παροχής δανείων στα μέλη για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών με προτεραιότητα την εξόφληση των οφειλών των στον συνεταιρισμό και την αγορά οικοπέδων μέσω των τρεχόντων προγραμμάτων.
 4. Εγκρίθηκε η προώθηση (Α’ φάση διερευνητική) νέων οικοπεδικών προγραμμάτων του συνεταιρισμού στις Μηλιές Ευβοίας, στο Ντράφι Αττικής, σε Βόλο, Λάρισα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού τα μέλη προτείνουν ή ανταποκριθούν σε σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος.
 5. Υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως στις Μηλιές Ευβοίας εντός της περιοχής που αγόρασαν οι συνάδελφοι στο παρελθόν (αγορά μέσω του ΙΚΑΡΟΥ) με μειωμένο κόστος αγοράς. Θα κυκλοφορήσει σχετικό έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος και παράλληλα θα εκπονηθεί αρχική μελέτη κόστους κατασκευής των απαραίτητων υποδομών (οδικό, ηλεκτρικό, ύδρευσης) της οποίας την υλοποίηση προτίθεται να αναλάβει ο συνεταιρισμός σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να αξιοποιηθούν και τα οικόπεδα που έχουν αγοράσει ήδη μέλη μας.
 6. Σχετικά με το πρόγραμμα της Καρύστου επισημαίνονται τα εξής:
 • Προγραμματίζεται ο οικισμός να αποδοθεί στο Δήμο Καρύστου στα τέλη του 2018.
 • Τελικός απολογισμός – ισολογισμός του προγράμματος θα γίνει από ορκωτό λογιστή με την απόδοση του οικισμού στο Δήμο.
 • Τα προγραμματισθέντα έργα που θα γίνουν στο παραλιακό κτήμα καθώς και τα έξοδα υποδομών και συντήρησης του οικισμού θα χρηματοδοτηθούν από το οφειλόμενο ποσό των μελών (έχει αυξηθεί ελαφρώς λόγω επιβολής τόκου στα μέλη που δεν έκαναν διακανονισμό των οφειλών τους) χωρίς νέα επιβάρυνση των μελών.
 • Το δάνειο που έλαβε το πρόγραμμα Καρύστου από το αποθεματικό του συνεταιρισμού θα ισοσκελισθεί από την αξία των αδιάθετων οικοπέδων.
 • Τα οικόπεδα που επεστράφησαν ως ακατάλληλα δόθηκαν σε άλλα μέλη σε χαμηλότερες τιμές σύμφωνα με αποφάσεις προηγούμενων διοικήσεων. Τα ελάχιστα διαθέσιμα, αν δεν αγορασθούν από μέλη θα δοθούν ε τρίτους σε ψηλότερη τιμή.
 • Όλοι οι οικοπεδούχοι της Καρύστου, που δεν είναι μέλη του Ικάρου, οφείλουν να συμμετέχουν οικονομικά στις τεκμηριωμένες δαπάνες του προγράμματος καθώς και να καταβάλουν την ετήσια εισφορά (24 ευρώ) μέχρι ολοκληρώσεως του προγράμματος.
 • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων με τις εγκεκριμένες ονομασίες των οδών και δύο ενημερωτικούς πίνακες στις δύο εισόδους του οικισμού.
 • Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση ηλεκτροφωτισμού του οικισμού (σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε προς τούτο) με τοποθέτησης λαμπτήρων τεχνολογίας μαγνητικής επαγωγής ελάχιστης κατανάλωσης μακράς διάρκειας ζωής. Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης ο οικισμός θα είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος CLEAN ENERGY διεκδικώντας από την ρυθμιστική αρχή Ενέργειας την μείωση της τιμής της κιλοβατώρας και την απόκτηση του διεθνούς πιστοποιητικού ROHS. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος του ΔΣ σε παγκόσμιο συνέδριο CLEAN ENERGY στην ΚΙΝΑ πρόσφατα και εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτικό φορέα για αγορά γής και κατασκευή 400 πράσινων οικιών στην Κάρυστο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του οικισμού μας.
 • Αναμένεται η ολοκλήρωση έκδοσης της οικοδομικής αδείας και η κατασκευή στο παραλιακό κτήμα των προβλεπομένων εκ του συμβολαίου αγοράς έργων υποδομής (χώρος στάθμευσης, αναψυχής, αποδυτήριων, εστιατορίου, αναψυκτηρίου, χώρος πρασίνου κλπ). Στη συνέχεια θα αποφασισθεί από ΓΣ των οικοπεδούχων ο τρόπος περεταίρω αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου προς όφελος του οικισμού και των ιδιοκτητών του.
 • Τέλος ανακοινώνεται στα μέλη – ιδιοκτήτες η δυνατότητα πώλησης των οικοπέδων τους σε στρατηγικό επενδυτή με μεσολάβηση του ΙΚΑΡΟΥ σε τιμή μεγαλύτερη της αντικειμενικής αξίας. Λεπτομέρειες διατίθενται στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού.

                Σας  υπενθυμίζουμε ότι τα γραφεία του ΙΚΑΡΟΥ είναι ανοικτά για τα στελέχη της ΠΑ από Τρίτη έως και Πέμπτη 10:00-14:00 . Τον Αύγουστο ο συνεταιρισμός θα παραμείνει κλειστός αλλά η επικοινωνία θα είναι εφικτή μέσω τηλεφώνου και ηλ. Ταχυδρομείου. Σας ευχόμαστε ένα ευχάριστο καλοκαίρι και με υγεία και ελπίδα να τα ξαναπούμε το Φθινόπωρο.

Απτχος (Ι) ε.α Γεώργιος Γερούλης

               Πρόεδρος του ΔΣ

του ΟΣΜΟΣΑ «Ο ΙΚΑΡΟΣ» Συν. Π.Ε.